Hæk
Effektiv
Hækkeklip og vedligehold
Hvordan passer man sin hæk, er det en ny sat eller gammel hækplante, og hvilken hæk er det jeg har og hvad skal jeg være OBS på.
Vi sætter en stor ære i af passer og vedligeholder mange forskellige hække og grønne områder for virksomheder og private i Aalborg og omegn.
Som udgangspunkt bør hækken klippes 1 til 2 gange om året (man skal dog lige være obs. på om man har en hurtig voksende hæk inden man klipper anden gang.) Hækken bør løbende plejes omkring rødderne og have de rigtige forhold.
Du sidder måske lige nu og overvejer hvilke ønsker du har for dine grønne områder i år. Det kunne være at vi blot skal klippe hækken som vi plejer, eller måske du gør dig overvejelser om selv at give dine hækplanter lidt mere kærlighed, men ikke rigtig ved hvad du skal gøre.
Vi vil gerne være dig behjælpelig med afklaring.
Ta en uforpligtende snak med os om dine ønsker.
Hækken
En flot hæk kræver indsigtog masser pleje.
Lad os stå for den faste knivskarpe klipning igennem hele sæsonen. Vi tilbyder også en fast serviceaftale til absolut konkurrencedygtige priser.
Se mere under Priser og vildkår.
ERHVERV
*Klip inkl. bortskaffelse af grenaffald.
*Enkelt siddet hæk: 25 kr. Pr. løbende meter
*Dobbelt siddet hæk: 40 kr. pr. løbende meter
**Klip uden bortskaffelse af grenaffald:
**Enkelt siddet hæk: 18 kr. Pr. løbende meter
**Dobbelt siddet hæk: 28 kr. pr. løbende meter
Alle priser er ekskl. moms
PRIVAT
*Klip inkl. bortskaffelse af grenaffald.
*Enkelt siddet hæk: 25 kr. Pr. løbende meter
*Dobbelt siddet hæk: 40 kr. pr. løbende meter
**Klip uden bortskaffelse af grenaffald:
**Enkelt siddet hæk: 18 kr. Pr. løbende meter
**Dobbelt siddet hæk: 28 kr. pr. løbende meter
Alle priser er inkl. moms
En flot hæk
Den hurtige!
4 trin til en sundog flot HÆK
Når det kommer til hækken, er der overordnet 4 trin, du skal igennem, for at få den sundeste og flotteste plæne.
1. Klipning
2. Gødning
3. Ukrudt fjernelse / Luftning omkring rødder
4. Tjek for sygdomme
Vidste du
at der findes bestemmelserfor din hæk?
Hegnsloven fastslår, at en hæk på din egen grund kan have samme højde som fælleshegnet/hækken plus afstanden til skellet. Med andre ord, hvis fælleshegnet/hækken er 2 meter høj og din hæk er placeret 70 centimeter fra skellet, så kan din hæk have en højde på op til 2,7 meter. Dog må din hæk ikke forringe naboernes lys, luft eller udsigt, da disse forhold også skal tages i betragtning.
Hækken
7 af de småGode tips
Regelmæssig græsslåning: Klip græsset regelmæssigt for at bevare en ensartet højde. Sæsonen går fra ca. marts til sidst i oktober. Undgå at fjerne mere end en tredjedel af græssets højde på én gang for at undgå stress for græsset. Den grønneste græsplæne: Vil du gerne have din græsplæne så grøn og flot som mulig, så skal du klippe den i cirka 5-6 cm højde. Herved får den bedst lys og den klare sig bedre i tørketider. Desuden kan du give den kalk (jordbundskalk) hvis den ikke har fået det de seneste år. Hvis jorden er sur, vil mos også have nemmere ved at vokse, det kan du også regulere ved at give græsplænen kalk. Vær dog opmærksom på at plænen ikke må få for meget kalk.
Plænen skal kunne trække vejret: Det kan lyde mærkeligt, at græsplænen kan have brug for luft, når den ligger ude. Men det kan den engang imellem have øget brug for. Her bør man blot tage fat i sin greb og stikke nogle dybe huller ned. Jorden skal ikke vendes – der skal blot være huller. Hvis man har en ældre og uplejet plæne, kan man tillige opleve, at der opstår et tykt sammenfiltret lag af rødder i bunden. Disse græsrødder beskytter plænen mod slitage og holder på vandet. Imidlertid kan dette rodnet godt blive for massivt, så luften kvæles. Hvis man oplever dette problem, kan man kradse op i rodnettet med en rive uden dog at fjerne det hele.
Undgå mos i græsplænen: Det er typisk i vinterhalvåret at mosset overtager græsplænen. Men der er råd for det Lad græsset gro sig langt i efteråret inden vinteren, så har mosset sværere ved at overtage græsplænen. Er der mos i græsplænen så vent til der kommer nogle varme forårsdage. Når mosset bliver varmet op, vil det lettere slippe jorden. Dette kan du gøre med en rive. Du kan også bruge midler såsom Jernvitriol til mos bekæmpelse. Det er absolut ikke miljøvenligt og fjerner ikke mosset for altid, men det kan være en nødvendighed. Når en plæne har et tyndt lag mos, kan det være et tegn på kalkmangel (Man behøver normalt kun at kalke en plæne hvert 3 år)
Hvornår skal man gøde græsplænen: Græsplænen bør gødes flere gange i løbet af havesæsonen for at fremstå smukkest. Det optimale er at gøde græsset en gang i perioden april – juni og en gang i efteråret – gerne september. Hovedparten af plænegødningen (omkring 2/3 del) bør gives først på sæsonen og mindre (1/3 del) i efteråret. Efterårsgødningen gør at græsplænen har lettere ved at stå igennem vinteren, da det kalium der findes i plænegødningen, giver græsset modstandskraft overfor sneskimmel.
Sådan anvender du plænedress eller topdressing: op-dressing er en blanding af sand, muld og kompost eller naturgødning. Hvordan man griber udlægningen af topdressingen an er underordnet, men det er utrolig vigtig at man ikke udlægger et lag tykkere end 5-10 mm. Forslag til blandingsforhold: Topdressing til en almindelig græsplæne: 1/2 sand + 1/2 kompost/jordforbedring Topdressing til kompakt jord: 3/4 dele sand + 1/4 findelt kompost. Topdressing til sandet jord: 2/4 muldjord + 1/4 sand + 1/4 findelt kompost. Husk at eftervande.
Du bør efterså og pleje din græsplæne fordi: Man kommer desværre ikke sovende til en flot græsplæne, det kræver at man investerer en smule tid og penge. Eftersåning er et af de vigtigste redskaber til at redde en kedelig græsplæne, eller bibeholde en allerede flot græsplæne.
- Mos og ukrudt trives bedre i plæner, hvor der ikke er nok græsplanter til at udnytte jordens næring. Sygdomme som eksempelvis sneskimmel trives i plæner af dårlig kvalitet og plæner med døde græsplanter. Eftersåning er vigtigt såfremt man ønsker en grøn, tæt og slidstærk græsplæne. De bedste vækstbetingelser for græsplanter opstår i foråret og i efteråret,
Nedfaldne blade kan være guld værd: Hvis du har en, opsamler på din plæneklipper er det rigtig godt. Det indsamlet græs kan bruges til komposten mm. Nogle plæneklippere har også det der hedder bio-klip, som slår græs så meget itu at det sagtens kan blive liggende på plænen. Sidste gang du slå græsset inden vinteren skal du ikke opsamle græsset. Om efteråret falder bladene af træerne og lander på græsplænen. Når du slår græsset, vil bladene blive revet itu, ligge på græsplænen og give næring til græsset vinteren igennem. Husk at fordele bladene på hele græsplænen, så undgår du der kommer svamp.